Ouderdomsvlekken en pigmentvlekken verwijderen

Pigment geeft onze huid een bruine kleur en beschermt zo anti zonlicht. Veelal wordt het pigment netjes aan de huid verdeeld, maar het is niet altijd dit geval. Bij enkele lieden opkomen ophopingen over pigment in een verschijning van sproetjes en pigmentvlekken. Zodra jouw jouw stoort aan deze pigmentvlekken, vervolgens kun je ze laten verminderen.
Op deze website vind je ons inzicht met behandelingen die kunnen helpen om ouderdomsvlekken te verwijderen ofwel vervagen.

Wat kan zijn pigment en op welke manier ontstaan ouderdomsvlekken?
Pigment is de donkere kleurstof welke onze huid aanmaakt bij blootstelling met de zon. Dit belangrijkste pigment kan zijn melanine. Een cellen die pigment vervaardigen, liggen diep in de huid. Op deze plaats wordt pigment verpakt in korte korreltjes, welke tot de opperhuid worden verplaatst. Pas indien die korreltjes in de opperhuid uithangen, bestaan ze merkbaar.

Wellicht is een pigmentverdeling in een opperhuid minder mooi daar een verdeling onregelmatig kan zijn. Voorbeelden hiervan bestaan sproeten en ouderdomsvlekken. Die vlekken voortkomen ook niet enkel op de huid als deze wordt blootgesteld aan de zon, maar regelmatig tevens spontaan. Het gebeurt bovenal voor lieden betreffende ons lichte huid.

Een belangrijkste oorzaken voor het voortkomen betreffende een vlekjes bestaan:

Blootstelling aan zonlicht;
Huidveroudering;
Ons infectie met een huid;
Hormonale schommelingen (onder andere via zwangerschap ofwel een pil);
Genetische vatbaarheid.
Een meeste personen oplopen de vlekken op een handen en in dit gezicht, omdat deze lichaamsdelen heel wat bloot staan met zonlicht. Deze pigmentophopingen zijn ook niet funest, doch mogen via een drager mits onooglijk geraken ondervinden. Af en toe is er sprake betreffende schaamte. Aardig kunnen ouderdomsvlekken vaak echt behandeld geraken.

Ouderdomsvlekken verminderen - de behandeling
Ouderdomsvlekken kunnen op zeer heel wat omgangsvormen geraken verwijderd ofwel vervaagd. Dikwijls gebruikte methodes bestaan:

Peelings
Laserbehandeling
IPL-treatment
Coagulatie
Het is aanbevelenswaardig om pigmentvlekken voorafgaand met behandelingen te laten verifiã«ren via de huisdokter of dermatoloog. Enkele vlekjes mogen kankercellen bevatten welke mogelijk kwaadaardig zijn. Treatment mag dit groeiproces van een kankercellen bevorderen, zodat ons melanoom (huidkanker) mag voortkomen.

Personen betreffende ons donkere huidskleur horen te terughoudend zijn met het veven over ouderdomsvlekken omdat contrastverschil op hun huid heel wat beter waarneembaar is. Ons treatment kan de situatie erger vervaardigen vervolgens deze is. Raadpleeg dus altijd ons arts.

Pigmentvlekken verwijderen betreffende ons peeling
afbeelding Pigmentvlekken verminderen
Je kan alleen betreffende 'huismiddeltjes' je huid een peeling melden.
Ons peeling kan zijn in feite niets anders dan ons chemische behandeling waarmee de opperste huidcellen van de opperhuid weg geraken gehaald. De pigmentkorreltjes die in die cellen aanwezig bestaan, geraken mee verwijderd. Het ontwikkeling moet verscheidene keren worden herhaald om de vlek helemaal te laten verdwijnen.

Er zijn verscheidene klinieken welke professionele peelings aanbieden. De resultaten zijn dikwijls goed te noemen. Maar let op, de ene peeling kan zijn een verschillende niet. Hoe doeltreffend een treatment kan zijn, hangt bij verschillende af van dit gebruikte zuur en hoe krachtig het zuur kan zijn. Hoe dieper de peeling is, hoe lekkerder dit resultaat gaat zijn. Bij diepe peelings kan zijn er desalniettemin tevens ons vollere kans op complicaties en kan zijn de hersteltijd meer. Laat jouw dus echt voorlichten.

Een voordeel van een peeling bij ons kliniek kan zijn dat ook verschillende oneffenheden en rimpels minder worden.

Jouw kunt verder alleen een peeling uitvoeren. Peelen mag met (fruit)zuur uit huismiddeltjes. Men smeert betreffende citroensap, karnemelk, papaya, ananas en ui, een enkeling aangewend zoethoutextract. Huismiddeltjes werken wel, doch dit duurt vaak lang voor een vlek lichter van tint is. Reken op 8 weken bij geregeld smeren. Lichte sproeten moeten waarschijnlijk immers verdwijnen, maar voor intense vlekken bestaan huismiddeltjes ook niet aan te bevelen. Het behandeling is ook ook niet buiten onveiligheid, in het bijzonder citroensap is erg sterk en mag de huid behoorlijk irriteren.

Daar bestaan tevens crèmes beschikbaar bij een apotheek en apotheker. De crèmes peelen precies als de huismiddeltjes via een zuur bestanddeel. Het resultaat kan zijn dikwijls na enkele weken voelbaar. Deze crèmes bevatten doorgaans verder bestanddelen teneinde een huid te voeden (zink, magnesium, koper) en een element het uv-straling blokkeert.

Veel crèmes beloven perfect resultaat, doch dat is doorgaans niet bereikt. Een vlekken geraken wel niet zo, maar verdwijnen veelal niet perfect. Tevens op deze plaats kijk verder bestaat risico op huidirritatie.

Ouderdomsvlekken verwijderen betreffende een chemische peeling
Cosmetische klinieken verlenen chemische peelings aan. Hierbij brengt ons arts een medicament aan op een huid teneinde de opperste huidlaag te verwijderen. Heel wat gebruikte middelen bestaan TCA (trichloorazijnzuur) en fruitzuren. Na analyse betreffende een vlek bepaalt een arts ofwel treatment geoorloofd is. Bij behandeling zal deze de geconcentreerdheid van het zuur en een tijdsduur betreffende dit contact tussen het zuur en een huid afstemmen op de vlek.

In de maand voorafgaand aan een chemische peeling dient zonlicht vermeden te geraken en moet vanwege dit slapengaan ons crème op de vlek worden aangebracht teneinde een hoornlaag te verdunnen.

Op een dag aangaande een verzorging brengt de arts met een wattenstaafje dit zuur met op een huid. Na dit aanbrengen treedt verkleuring aangaande een huid op. Een huid is lichter van kleur, dit heet ‘frosting’. Dit effect ondersteunt een arts teneinde dit ontwikkeling aangaande de peeling te bewaken. Deze wensen zijn niet dat het zuur doordringt in de diepere huidlaag, anders kan een litteken opkomen.

Na een verzorging kun jouw direct naar huis. Er dien ons beschermende crème geraken aangebracht en zonlicht fungeert vermeden te geraken. Enkele dagen na de treatment zal de huid gaan schilferen, waarna nieuwe huid in de plaats aangaande de vlek komt. Bij intense vlekken kan dit ontwikkeling geraken herhaald. Helemaal verminderen van vlekjes kan zijn betreffende die manier mogelijk, maar niet te garanderen.

Zie ook ons artikel aan chemische peeling wegens meer informatie over die verzorging.

Pigmentvlekken verwijderen met laser
Laser is een lichtgolf buiten dit zichtbare spectrum, een golf kent maar één frequentie en kan zijn daarom echt te richten op één specifieke plek.

Vooraf gaat de arts de pigmentvlekken beoordelen op geschiktheid vanwege laserbehandeling. Daarop volgt een intakegesprek en ons testbehandeling. Tijdens deze verzorging geraken vlekken op niet zo trendy plaatsen betreffende een laser behandeld teneinde te kijken ofwel de behandeling succesvol gaat zijn. Daarna volgt prijsopgave en ons plan van verzorging.

Er bestaan tevens ook niet-artsen welke die treatment voorstellen. Doorgaans beschikken over deze personen afdoend achtergrondkennis teneinde echt te veven. Het komt desalniettemin voor het er onprofessioneel gewerkt is, met kans op lelijke littekens. Pas zeker op met thuisbehandelaars en cheapie adresjes.

Tijdens een behandeling wordt dit pigment in de huidcellen betreffende laserlicht kapotgeschoten, terwijl een omliggende cellen grotendeels onbeschadigd blijven. Dit voelt alsof daar speldenprikjes in de huid worden gegeven. Eventueel kan behandeling geraken geschapen met ons verdovende gel of een lokale verdoving. Tijdens het laseren kan een huid lichtwegend zwellen en rood tinten.

Men mag na een verzorging regelrecht naar huis. Een vlek zal in een dagen na de treatment eerst donkerder en naderhand lichter geraken. Dikwijls moet een behandeling een aantal keren worden herhaald. Laser is in heel wat gevallen doeltreffend, maar tevens op deze plaats geldt, daar is geen garantiebewijs op volledige verwijdering.

IPL
IPL staat wegens Intense Pulsed Light. IPL lijkt op laser doch maakt toepassing van lichtpulsen in dit zichtbare spectrum, op verscheidene golflengten. Hierdoor mag minder gericht op een pigmentkorrels geraken geschoten. Dus kan zijn de methode in het bijzonder passend voor ouderdomsvlekken die door de zon bestaan ontstaan. Diepere vlekjes kunnen beter met lichtstraal geraken behandeld. De uitvoering van de behandeling is direct aan welke betreffende lichtstraal.

Ook hier geldt dat een betrouwbaarheid van een behandelaars tevoren goed dien worden beoordeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *